tiistai 24. toukokuuta 2011

Tervehdys!

Elämäni ensimmäisen varsinaisen blogin ensimmäinen teksti. 
Tervetuloa mukaan!

Tänne tulen kirjoittamaan erilaisista käsityöprojekteistani. Virkkaamisesta innostuin jo lapsena, kun mummuni opetti taidon minulle jo alle kouluikäisenä. Teininä neuloin ja virkkasin paljon, mutta sitten jossain välissä harrastukset jäivät vuosiksi. Parisen vuotta sitten innostuin uudelleen käsitöistä ja siitä saakka se on jälleen ollut menoa. Suosikkini on edelleen virkkaus, vaikka neulominen on kirinyt kovasti eroa kiinni. Välillä myös piirrän ja askartelen esim. oljen kanssa.

Tykkään tehdä käytännöllisiä, vaikkakin aina sovellettuja, juttuja. Olen pahasti huivi- ja villasukka-riippuvainen, oli sitten kesä tai talvi. Uutena aluevaltauksena tein ennen joulua myös erilaisia joulukoristeita. Lisäilen kuvia näistä myöhemmin.

Juuri nyt vaiheessa:


Tähän tarvitaan vielä yksi kierros niin sitten alkaa kokoa olemaan riittävästi. Malli on otettu jostain 70-luvun (?) virkkauskirjasta, jonka löysin äitini arkistoista. Malli on alunperin tarkoitettu esim. sängynpeitoksi, mutta mikäpä sitä estää huivina käyttämästä. Taitan huivin pitkittäin noin keskeltä, jolloin siitä muodostuu kolmiohuivi. Tällä tavalla käytettynä huivi on riitävän "paksu" ja suojaa viileämmilläkin ilmoilla.

1 kommentti: