keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Arkistojen aarteita part I

Tässäpä tulee näitä lupaamiani arkistojen aarteita. Teininä tein itselleni melko paljon vaatteita, vähän kaikilla mahdollisilla tekniikoilla. Neuloin muutaman villapaidan, virkkasin myös paitoja ja liivin (näistä kaikista ei ole olemassa kuvamateriaalia - onneksi!) sekä joitain paitoja ja hameita surauttelin ompelukoneella.

Tässä haasteellisin projekti, jonka sain aikaiseksi lukiolaisena. Tämä menee edelleen haasteellisuudessaan, kaikkien tekemieni käsitöiden joukossa, aika kärkeen:


Malli on otettu Novita-lehdestä ja vuosi on ollut suunnilleen 1995. Siihen aikaan oli uusinta uutta tuollainen kaksivärinen lanka (valkoiseen yhdistetty ruskea tai harmaa). Jos lähtisin nyt tekemään tätä, vaihtaisin värit täysin. Siihen aikaan en vielä uskaltanut lähteä sooloilemaan yhtä helposti kuin nykyään. Silloin tosin nämä villapaidassa käytetyt värit olivat muotia ja se selittänee osaltaan, miksi niihin päädyin.

Ystäväni sai ensimmäisen lapsensa muutama viikko sitten. Uudelle, pienelle ihmiselle lähti tällaiset tossut:


Näiden ohje on kulkeutunut minulle parin blogin kautta. Ohjetta on vähän sovellettu. Alkuperäisessä ohjeessa tossujen päälle piti tulla kukat ja värimaailma oli tuskastuttavan hempeä. Päädyin yksinkertaistamaan koristelua ja valitsemaan iloiset, suht neutraalit, värit, kun en tiennyt lapsen sukupuolta etukäteen. Ystäväni lapsi on kuin onkin poika ja tässä vaiheessa tossut ovat vielä käyttäjälleen hivenen liian isot. Toivottavasti tossut ovat syksyllä/talvella sopivaa kokoa, kun niille ilmojen puolesta on todennäköisesti enemmän tarvetta.

Aiemmin talvella päädyin neulomaan sukat, reilun 20 vuoden tauon jälkeen.


Ohje on sovellettu perussukkaohjeesta omaan jalkaan sopivaksi. Vasemmalla ensimmäinen versio sukista. Käytin Novitan Alpaca -lankaa, joka on ihanan lämmintä ja pehmeää. Reilun kuukauden käytön jälkeen huomasin surukseni, että Alpaca ei ollut kovin kestävää tässä tarkoituksessa. Toisen sukan pohjaan ilmestyi ammottava reikä. Leikkasin terät pois ja tein uudet 7 veljestä -langasta. Lanka on hyvin samanväristä kuin Alpaca ja värieroa ei pahemmin edes huomaa, vaikka tuossa oikealla olevassa kuvassa ero on selkeä. Uskon näiden kestävän käyttöä vähän paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti