tiistai 16. huhtikuuta 2013

Pieniä välähdyksiä ja lukuhetkiä

Viime kuukausina en ole paljoa saanut aikaan käsityörintamalla. Ideoita tosin tuntuu putkahtelevan sellaista vauhtia, että niitä alkaa olemaan jo jonossa seuraavaksi pariksi vuodeksi. Se jää nähtäväksi, mitkä päätyvät toteutukseen saakka.




Yllä Regian World "Ball" Color -lanka ja 2,5mm bambupuikot. Tätä olen neulonut viime viikot. Ennen tuo olisi syntynyt pienessä hetkessä. No, nyt homma käy hitaammin, mutta pääasia kuitenkin, että onnistuu ja onhan tuo samalla hyvää hienomotoriikan harjoittelua! Tästä tulee jälleen yksi ranteenlämmitin kunhan joskus valmistuu. Näille tulee jatkossa paljon käyttöä.



Lupasin itselleni, että saan tilata yhden kirjan toipumisajan iloksi. Valinta osui Olga Temosen uuden kirjan kohdalle. En ole kasvissyöjä ja minusta tuskin tulee koskaan sellaista, mutta aina voi tuoda uutuuksia omaan ruokavalioon. Tämä kirja kuitenkin viehätti ruokaideologiallaan. Läheltä ja luomua, ei prosessoitua mössöä. Kirja piti sisällään kauniin ulkoasun lisäksi hirmuisen monta mielenkiintoista ja ehdottoman kokeiltavaa ruokaohjetta. Käytetyt ainekset löytyy todennäköisesti, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, perusmarketista. Yksi kirjan parhaimmista kohdista oli Olgan lapsen kommentti kaupan kaakaojuomajauheesta: "Helga oli kauhuissaan "ihan valkoisesta" kaakaosta, joka ei kuulemma edes maistunut kaakaolta." Voiko tuota enää paremmin ilmaista!

2 kommenttia:

  1. Kivan pirtsakan väristä lankaa! On tosi ihailtavaa, että jaksat neuloa vaikka homma on paljon hitaampaa ja hankalampaa. Jotenkin tuntuu, että meikäläisellä ei hermo kestäisi ja kudelmat saisivat kyytiä... :D

    Olen muuten löytänyt viimein bambupuikot. Ovat aivan ihanat, ajatus metallipuikoilla neulomisesta tuntuu lähes vastenmieliseltä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Sain samankaltaisen kommentin myös fysioterapeutiltani! No, mä otan sen enempi haasteena ja sellaisena, että minuahan tämä ei pysäytä! Samalla tulee hoidettua kuntoutusta ja laajennettua liikkuvuutta sekä sorminäppäryyttä.

    Bambut on kivat ja jos haluat lisää highteciä neulomiseen, kokeile Knit Pron Cubics -puikkoja. Ne on neliskanttiset ja niillä neulominen on vielä vähän mielyttävämpää kuin bambuilla.

    VastaaPoista